ТЕХНОЛОГИЯ И ЕКОЛОГИЧНОСТ

РЕШЕНИЯ ЗА МОДЕРНА МОБИЛНОСТ


Изпреварване на изискванията на скутеристите, създаване на иновативни превозни средства от техническа и стилистична гледна точка, извършване на проучвания за една все по-добра мобилност:  ето това са полетата на високите постижения, с които Piaggio се сблъсква всеки ден. В името на качеството.

 

Открийте най-иновативните решения, разработени от Piaggio, за вашите ежедневни придвижвания.

 

ХИБРИДНАТА ТЕХНОЛОГИЯ НА PIAGGIO


Hybrid Technology Piaggio

Зелената душа на технологията.

 

Групата Piaggio проектира революционна хибридна технология, която допълва традиционния топлинен двигател с ниско въздействие върху околната среда с електрически двигател с нулеви емисии. Две технологии, съжителстващи в синергия, за безопасна, лесна, икономична, забавна мобилност: една електрическа, за да подкрепя и гарантира максималната екологичност, и една бензинова, за да осигурява винаги сигурност чрез автономност, в случаите, в които трябва да се надвишат обичайните параметри на пътуване.

 

Революционната хибридна система за задвижване е приложена при модела Mp3 Hybrid - истинска концентрация на технологии, която използва усъвършенствана Ride-by-Wire система за електронно управление на отварянето на дроселовата клапа на  двигателя с вътрешно горене и литиево-йонни батерии за захранване на електрическия двигател. Това е съчетано с технологията Plug-in, която, освен че предлага удобната възможност за зареждане от електрическата мрежа, позволява намаляване на разхода на гориво и на емисиите на въглероден диоксид с над 50%.

Научете повече... 

 

Последно поколение 3-клапанов двигател  


3 Valve Engine

 

Увеличава се производителността, намалява се разхода на гориво и вредните емисии: с Piaggio се ражда 3-клапановия двигател от последно поколение, иновативният  1-цилиндров с 4 такта и въздушно охлаждане, с единичен горно разположен разпределителен вал с 3 клапана (2 всмукателни и 1 изпускателен) и захранване чрез електронно впръскване,  проектиран и разработен в заводите в Понтедера, измежду най-модерните центрове за проучване и развитие в световен мащаб. 

Подобрява се производителността и безшумността, мекотата и плавността на движението. А резултатът? Модерна мобилност, щадяща околната среда, и несравнимо удоволствие от управлението.

 

ЕКОУСТОЙЧИВА МОБИЛНОСТ

Голямо внимание към околната среда, качеството на живот и пестенето на енергийни източници: тези, от много време, са ключовете за успеха на скутерите Piaggio. 


От тук се ражда конкретният ангажимент при разработването и произвеждането на скутери, способни да намалят чувствително разхода на гориво и вредните емисии, с оглед на създаването на устойчива транспортна система с ниско въздействие върху околната среда.

 

 

Piaggio Mp3 Hybrid


Mp3 Hybrid

 

Два двигателя в един, за винаги оптимално ползване: Hybrid използва „паралелно“ задвижване, при което действието на двата двигателя, електрически и с вътрешно горене, се допълва, за да даде мощност на теглителната сила, чрез печеливша синергия в полза на околната среда.

При това интегрирано топлинно/електрическо решение, бензиновият двигател осигурява отлична производителност, намалени емисии, нисък разход на гориво и значителна автономност.  Но, в същото време, позволява и зареждане на захранващите батерии на „електрическата душа“ на модела Piaggio Hybrid, която, при всяка нужда от бързо ускорение, подпомага топлинния двигател, като осигурява до 85% по-висока производителност. Едно ефективно сътрудничество при потегляне от спряло положение и при управление в града, където скутерът се радва на максимална бързина още при първите метри.  

 

Piaggio Liberty E-mail


Piaggio Liberty E-mail

 

Силен, благодарение на традициите в иновациите, приложени към екоустойчивия транспорт, който прави Групата световен лидер в своя сектор, Liberty E-mail е първият електрически скутер на Piaggio, създаден, за да отговори по най-добрия начин на нуждите за доставяне на стоки и услуги от страна на администрации, публични учреждения или частни и държавни фирми. 

Режимите на управление Power и Eco, характеризиращи се с различни стойности на мощността и бързината при еднакви въртящи моменти, представляват  най-ефективния отговор на различните нужди от мобилност: за да се извлече максималното от работните характеристики, е достатъчно да се избере режим Power, докато режимът Eco гарантира максимална автономност.

 

Piaggio Mp3 Hy-mail


Piaggio Mp3 Hy-mail

 

Първият скутер в света, насочен към бизнес клиенти, предлаган с паралелно хибридно задвижване Plug-in: нова и високо усъвършенствана концепция за моторизация, която допълва топлинния двигател с ниско въздействие върху околната среда с електрически двигател. 

Синергията на двата двигателя позволява по-добра производителност и намаляване на разхода на бензин (пробег до 60 км/л) и на емисиите на CO2, които спадат само до 40 г/км при използване на 65% хибрид и 35% електрически двигател. В режим „само електрически“  Mp3 Hy-mail може да влиза в зоните с ограничен трафик и в площите , обозначени със задължение за „нулеви емисии ”. 

Благодарение на вграденото зарядно, Mp3 Hy-mail може, също така, да бъде зареждан лесно при всякакви условия, както от домашната електрическа мрежа, така и от обществената, чрез предназначените за това колони за захранване.